Saphir schoencrème onderhoudsmiddelen

Waarmee kan ik het beste mijn schoenen poetsen?

Het grootste verschil tussen een was en een crème zit hem meestal in de wijze van aanbrengen en waar je eigen voorkeur naar uit gaat. Een was wordt het makkelijkst aangebracht met een katoenen doek. Door in een draaiende beweging met de doek over de was te gaan, wordt de was zachter en hecht deze makkelijk aan de doek. Het aanbrengen van de was op de schoen gebeurt vervolgens ook met een licht draaiende beweging.

Creme of was?

Een crème breng je normaal gesproken aan met een borstel. Hiervoor zijn speciale insmeerborstels verkrijgbaar. Schoencrème is van zichzelf al zacht, daardoor brengt het erg makkelijk aan op de schoen. Heb je bijvoorbeeld gaatjes schoenen, dan verdient crème die je aanbrengt met een borstel de voorkeur boven was. De was die je in de gaatjes smeert, is er vaak lastig weer uit te krijgen.
Verder heeft een crème door de structuur een iets hogere verzorgende werking dan de was. De beschermende werking van de was is daarentegen weer iets hoger dan die van de crème.

Bijenwas

Een goede schoenwas of schoencrème is gebaseerd op bijenwas. Slechts bij bepaalde merken bevat de crème bijenwas, let hier eventueel op bij de keuze. Bij het merk Saphir is zowel de was als de crème op basis van bijenwas.

Wilt u direct een vraag stellen dan kunt u dat doen met onderstaand formuliertje of even bellen zie voor ons telefoonnummer de pagina contact.

    Wilt u eventueel een foto mee sturen?

    Het privacybeleid van Frans Freijser v.o.f. leest u hier.

    Wilt u reageren?

    Laat uw bericht achter