Onderhoud leren schoenen

onderhoud leren schoenen

Onderhoudsmiddelen

Voor het onderhoud van leren, nubuck en suède schoenen en tassen hebben wij diverse onderhoudsmiddelen:

Nikwax: Onderhoud van wandel- en bergschoenen

Schoeisel wordt gemaakt van leer omdat dit steun geeft, behaaglijk draagt, en van nature waterafstotend en ademend is. Hoe minder water het leer opneemt, hoe langer je er plezier van hebt. Als het eenmaal nat is, rekt het leer uit en wordt het slap; als het weer droogt krimpt het en wordt het broos. Hier zijn enkele eenvoudige tips waardoor je jaren plezier van je schoenen zult hebben.

Reinigen

De eerste stap in het schoenonderhoud is regelmatig reinigen. Kleine delen vuil dringen in het leer en veroorzaken daar beschadiging en slijtage. Spoel vuil en modder onder de kraan af. Gebruik voor vlekken, vuil en restanten oude wax die er onder de kraan niet afgaan,Nikwax Footwear Cleaning Gel en een nylon borsteltje. Maak ook de binnenkant van je schoenen schoon met een warme, vochtige doek. Het zout uit je transpiratievocht kan door de voering het leer beschadigen, uitdrogen en breken.

Opnieuw impregneren of de waterafstotendheid verhogen

Dit is niet alleen belangrijk voor droge voeten, maar het is bewezen dat schone, soepele schoenen een langere levensduur hebben. Na de schoenen met water schoon te hebben gemaakt, breng je het juiste Nikwax impregneringsmiddel op de gehele schoen aan. Schenk extra aandacht aan de naden en stiksels voor een optimale bescherming tegen de elementen. Herhaal de behandeling zo vaak als nodig is. Voor het beste resultaat laat je de schoenen 24 uur drogen voor je ze gebruikt.

Drogen

Begin met het verwijderen van de veters en losse binnenzolen. Laat schoenen langzaam, bij kamertemperatuur drogen. Stel ze niet bloot aan een hittebron.Overmatige verhitting kan onherstelbare schade aan het leer veroorzaken en is nadelig voor de lijm die gebruikt wordt in de schoenindustrie. Om doorweekte schoenen te laten drogen adviseren wij om ze met krantenproppen te vullen, welke je regelmatig voor droge vervangt tot de schoenen droog zijn.

Conditioning

Het gebruik van een conditioner helpt je bij het inlopen van nieuwe glad leren schoenen of laarzen en geeft oude en uitgedroogde schoenen een tweede leven. We adviseren het gebruik van Nikwax Conditioner for Leather, een paar keer per jaar, of zo vaak als nodig is.

VG Kleurcreme

VG Kleurcreme is een sterk dekkende schoencreme kan worden gebruikt als de schoenen echt kaal zijn. Deze is bij ons te verkrijgen in wel 100 kleuren!  Als ze nog niet echt kaal zijn kunt u beter een onderhoudscreme gebruiken.

VG schoencreme Santpoort Noord en Haarlem

Rapide Ledercreme

Ledercrème is een product om leder regelmatig te onderhouden. Trekt goed in de poriën van het leder en houd het leder soepel. Conserveert het leder en is te gebruiken op meubelen, tassen, jassen, zadels, hoofdstellen, etc. Altijd op een onopvallende plaats uitproberen, vooral op een nieuw stuk leer.

Gebruiksaanwijzing: Met een doekje of sponsje goed inwrijven, enige tijd laten intrekken en zonodig uitwrijven. Bij regelmatig gebruik blijft het leder soepel en waterafstotend. Verlengt de levensduur van het leder.

Lederdressing

Leder is een ademend, levend natuurproduct. Rapide lederdressing is een reinigend en voedend onderhoudsmiddel, speciaal ontwikkeld voor leder. Ideaal voor alle lederen producten zoals, hoofdstellen, tuigen, lederen laarzen maar ook voor tassen, riemen, schoenen, meubelen etc. (uitgezonderd suède). Regelmatig onderhoud houdt het leder soepel, waterafstotend en verlengt de levensduur. Het voorkomt uitdrogen, barsten en vuil worden. Het ontbreken van elke chemische toevoeging maakt Rapide lederdressing geschikt voor de meest fijne ledersoorten. Het bevat uitsluitend natuurlijke reinigingsmiddelen en diverse zachte en voedzame oliën.

Gebruiksaanwijzing: Voor gebruik goed schudden. Met schone doek of spons de lederdressing aanbrengen, goed inwrijven en enige tijd laten intrekken. Daarna met een schone droge doek goed uitwrijven, tot de oorspronkelijke glans is teruggekeerd. Regelmatig gebruik houdt het leder mooi, levendig en soepel. Door diep indringen wordt het leder gevoed.

Lederolie

Een product voor het zware en achterstallige lederonderhoud. Trekt zeer goed in het leder en conserveert hierdoor het leder optimaal. Wordt gebruikt voor het onderhoud van dikkere ledersoorten, meestal voor tuigleer, zadels, hoofdstellen, enz. voor de ruitersport.

onderhoudsmiddelen-leren-schoenen-tassenCathiel Cosmetic

Verkrijgbaar in 60 kleuren. De 20 meest voorkomende kleuren zijn uit voorraad leverbaar, overige kleuren kunnen worden besteld en zijn binnen een week in huis.

Onderhoudsmiddel voor gedekverfde gladde en generfde leersoorten, van lederen meubelen, tassen en kleding. Met handige pomp voor handige dosering.

Cosmetic For Leather in transparant of bijpassende kleur gebruiken. Fles schudden voor gebruik. Enkele druppels met een zachte doek opbrengen en goed uitwrijven.


Wilt u direct een vraag stellen dan kunt u dat doen met onderstaand formuliertje of even bellen zie voor ons telefoonnummer de pagina contact.

    Wilt u eventueel een foto mee sturen?

    Het privacybeleid van Frans Freijser v.o.f. leest u hier.